Google Data Studio konkurrenter

Written by Markus Linder

8 april, 2019

 

Geckoboard
Dashboarden är inte så användarvänlig som man hade hoppats. Laddningstiden är långsam vid uppstart och uppdateringar. Programmet kan upplevas som buggigt vid vissa tillfällen.
Det saknas snygga standardmallar för rapporterna. Många som använt sig av Geckoboard klagar även på att det finns för få möjligheter att vara kreativ i anpassningen av utseendet på rapporten. Främst när man har flera olika rapporter och vill att varje ska stå ut på sitt sätt.
Det finns även för få möjligheter att anpassa diagram och grafer.

$49 per månad
Begränsning på 1 användare. Det finns ingen möjlighet i denna prisklass att låta kunden redigera eller lägga till material i rapporten, vilket man kan göra med Google Data Studio. Funktionen att dela en länk till rapporten så din kund eller medarbetare kan observera existerar inte föränn du betalar $159 i månaden. Möjligheten att komma åt sin dashboard genom mobilen är även begränsad när du betalar $49.
En snygg och proffsig presentation är viktigt för ett företag. Med den billigaste prisklassen så kommer Geckoboard loggan att synas på rapporten. Det kan vara ett problem för många företag då det kan tolkas som oprofessionellt.

$159 är hälften av kostnaden som vår Data Studio kurs kostar.

Kursen är en engångskostnad medans de $159 är något som ska betalas varje månad. Google har mer resurser och är ett större bolag än Geckoboard och kommer därmed kunna ligga i framkanten av branschen ett bra tag framöver. 2995 kr som vår Data Studio introduktionskurs kostar ger dig värdefull information som inte många besitter. Vår föreläsare har hjälpt flera stora företag med uppbyggnad av rapporter. Vi kommer även hålla i fördjupningskurser vid senare tillfällen inom Data Studio.

Klipfolio
Har ett support team som är kontaktbara om uppbyggnadsfasen skulle kännas krånglig. Deras funktion med dynamiska data sources är just nu i en beta fas, därmed kan det uppstå buggar. En av Google Data Studio’s främsta funktioner är att all data som syns i rapporten uppdateras i real-time. Designen i Klipfolio’s rapport är också begränsad, vilket kan hindra ett företag att visa sin identitet och få det att se professionellt ut.

Om du jobbar med stora dashboards och komplexa mätningar så kan programmet verka långsamt.

$29 per månad
Endast 1 användare kan redigera i rapporten. Du kan dela ditt dokument i viewer-mode till hur många som helst, men då kan dem endast observera och navigera sig i dokumentet. De har en limit på 2 rapporter per konto, vilket kan vara ett problem om du jobbar med flera kunder. För att få tillgång till fler dashboards och användare så behöver du uppgradera till en kostnad på $49 per månad. Då ingår 5 dashboards och 5 användare, du har även möjlighet att lägga till fler dashboards för $5 per st / månad. Med den dyrare uppgraderingen så kommer datan som finns i rapporten att uppdateras varje timme. Det blir inte riktigt real-time uppdateringar. För att få uppdatering på din data varje minut så krävs det att du uppgraderar till versionen som kostar $99 per månad. Google Data Studio erbjuder däremot real-time uppdatering för 0 kr per månad, då även med oändligt många dashboards och även möjligheten att dela med sig av sin rapport till kunder så de kan redigera i dokumentet.

Google Data Studio Kurs

Klicka dig in på vår kurssida för att läsa mer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Som prenumerant får du tillgång till blogginläggen tidigare än alla andra.

Dinnovate AB
Kungsportsavenyen 37
411 36 Göteborg

Tel: +46 735 44 95 97
info@dinnovate.se