Vad är Google Data Studio?

Written by Daniel

1 april, 2019

Google Data Studio ger dig alla verktyg du behöver för att skapa informativa och lättförståeliga rapporter kring er och kunders data. Designen och verktygen finns där för att det ska vara så enkelt som möjligt att läsa och förstå datan man samlat in. Använd GDS för att visa era viktigaste KPI:er och få siffrorna levande och användbara igen.
GDS fungerar likadant som Google Docs när man ska dela ett dokument. Det enda som krävs är att du trycker på “Dela” knappen och skriver in en email.
När du ska presentera data för klienter så kan du enkelt välja mellan flera alternativ, såsom grafer, paj-modeller eller heat maps. Det är enkelt och smidigt att modifiera dina rapporter med företagets färger, typsnitt och logga så att det passar till er företagsidentitet.

Data Studio har som mål att ge människor möjlighet att identifiera och dela insikter från deras data, oavsett om det är marknadsföringsinformation om vilka av deras reklamkanaler som är mest effektiva, eller om det är en affärsanalys.

Google Data Studio låter dig komma åt data från t.ex. Google Analytics, Google Ads, YouTube Analytics, Facebook och LinkedIn.
Med GDS så kan man enkelt dela med sig av sina insikter med någon i sitt företag eller klienter. Förutom att dela dokumentet med andra, så kan ni även samarbeta och redigera dokumentet i realtid. Det är ett effektivt sätt att arbeta på för organisationer som har möten via länk från olika ställen i världen samtidigt. Möjligheten att kunna visa rapporter för varandra, där man kan gå in och redigera direkt om något skulle saknas eller behöva ändras är ovärderligt.

Rapporterna är dynamiska. Vilket betyder att om något värde förändras i datan så uppdateras det automatiskt i din rapport, istället för att du ska behöva gå in i dokumentet och ändra det manuellt.

Google Data Studio är gratis att använda. De andra kända konkurrenterna är Tableau och Geckoboard. Billigaste versionerna för de programmen är $35 respektive $49. Då dem har olika prisklasser så är det billigaste alternativet väldigt begränsat i vad man kan göra. Med Google Data Studio så får du ett riktigt bra och anpassningsbart verktyg för att skapa snygga dashboards och rapporter och med Google som kontinuerligt uppdaterar det vet man att det är bra byggt och framtidssäkrat.

Kurs i Google Data Studio

Klicka dig in på vår kurssida för att läsa mer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Som prenumerant får du tillgång till blogginläggen tidigare än alla andra.

Dinnovate AB
Kungsportsavenyen 37
411 36 Göteborg

Tel: +46 735 44 95 97
info@dinnovate.se