MARKETING AUTOMATION SPECIALIST - 400 YH-POÄNG

Skulle du vilja läsa en yrkeshögskoleutbildning inom marketing automation? Då kan vår distansutbildning vara någonting för dig!

YH-utbildning Marketing Automation Specialist – Distans – 400 YH-poäng

Tillsammans med Yrkesakademin tog vi på Dinnovate fram en av Europas första distansutbildningar inom marketing automation. Utbildningen är på 2 år (400 YH-poäng) samt går på distans och det fanns flera anledningar till att vi tog fram utbildning. Den allra största var det akuta behovet av just denna typ av kompetens och kunskap på arbetsmarknaden. Att den är utformad som distansutbildning är en medveten strategi då vi är övertygade om att framtidens utbildningssystem i stor utsträckning ej kommer bedrivas på det sätt vi ser idag där man är bunden till en plats för att studera. Detta upplägg möjliggör även för studerande i hela landet att bli en del av Sveriges framtid.

VAD ÄR MARKETING AUTOMATION?

Marketing automation kan beskrivas som processen där man genom digitala verktyg och strategier möjliggör automatiserad och effektiv kommunikation till rätt person vid rätt tillfälle och med rätt budskap och här är Hubspot, Apsis och ActiveCampaign exempel på denna typ av verktyg men även email-program såsom MailChimp hör hit.

Ett skifte bort från traditionell pushbaserad marknadsföring mot värdebaserad, relevant och personlig kommunikation

Genom marketing automation vill man komma bort ifrån kommunikation som är opersonlig, irrelevant och som ej skapar något värde för mottagaren.  Till skillnad från radio och TV så är fokus på att leverera innehåll som den potentiella kunden upplever som relevant och värdeskapande för henne eller honom och exempel på marketing automation är automatiserade SMS eller e-mailutskick till en målgrupp med specifika intressen. Här kan personer inom denna målgrupp genomfört en viss typ av aktivitet som till exempel lämnat sin email för att få mer information om en specifik vara eller tjänst.

VAD GÖR EN MARKETING AUTOMATION SPECIALIST?

I arbetet så kommer du vara en del av att leda förändringen från traditionell marknadsföring mot datadrivna automatiserade marknadsföringsinsatser. Du kommer bland annat att skapa målgruppsanpassat innehåll och jobba med CRM- och marketing automation-plattformar för att skräddarsy kundupplevelser baserat på data och insikter. Utöver det kommer du även få lära dig att planera för att driva automatiserade kampanjer baserade på kunddata, analysera och dra slutsatser kring kundresor.

En utbildning som ger dig unik kompetens på en framtida arbetsmarknad

Utbildningen ger en unik förståelse för marketing automation som koncept och strategi vilket är väldigt eftertraktat i näringslivet. Vi gör detta genom kurser som behandlar bland annat content management, inbound marketing, sociala medier och CRM-system och sammantaget gör det att du får en bred förståelse för hur allt hänger ihop.

En del av arbetet innebär även…

Att hantera och segmentera CRM-data för målgruppssegmentering, analysera kundresor genom exempelvis RACE/AIDAR-modeller och jobba med intressestyrd marknadsföring.

Jobbmöjligheter

Digital marknadsföring och försäljning har haft en kraftig tillväxt och personer med kunskap inom marketing automation är mycket efterfrågade av branschen.

De jobb utbildningen bland annat leder till är:

 • MARKETING AUTOMATION SPECIALIST
 • DIGITAL MARKNADSFÖRARE
 • MARKETING AUTOMATION COORDINATOR
 • CONTENT MARKETING SPECIALIST
 • DIGITAL MARKETING COORDINATOR
 • CONTENT MANAGEMENT SPECIALIST
 • LEAD GENERATION SPECIALIST

Utbildningens distansupplägg

Du studerar på heltid och den man behöver vara tillgänglig under dagtid och utbildningen innehåller även fysiska träffar där det bland annat kan vara seminarier, workshops och gästföreläsningar. Det är totalt 10 fysiska träffar under utbildningens 2 år och dessa träffar brukar vara väldigt uppskattade bland studerande.

 

INFO

Poäng
400 YH-poäng,  2 år

Utbildningsorter

Helsingborg och Järfälla – DISTANS

Läs mer om hur du studerar på distans hos Yrkesakademin.

CSN

Alla YH-utbildningar kostnadsfria
och berättigar till studiemedel från CSN.

Kursstarter

2 september 2019

Sista ansökningsdag

15 maj 2018

Vill du hellre läsa en företagsutbildning?

Kika i så fall in på vår sida om företagsutbildningar här.

Det finns inget roligare än att se våra grymma studerande utvecklas! Här kan du läsa vad de tycker om utbildningen:

Jag letade efter en utbildning som var i framkant inom ny digital marknadsföring och tyckte den här lät spännande. Kurserna är jätte intressanta och jag har lärt mig otroligt mycket. Utbildningen fungerar bra på distans tack vare god kontakt med lärarna via en smidig läroplattform. När jag är färdigutbildad Marketing Automation Specialist kommer jag ha en eftertraktad kompetens och det känns bra. Jag kan verkligen rekommendera den här utbildningen till dig som vill lära dig det senaste inom marknadsföring.

Natali

Studerande - Marketing Automation Specialist i Helsingborg

Bra och aktuell utbildning med kunniga föreläsare. LIA-perioderna är långa, vilket känns väldigt bra då man delvis får med sig erfarenhet men också tillfälle att utöva det man lärt sig på riktigt.
Petter

Studerande

En utbildning av inspirerande lärare med hög kompetens. Kunskapen de lär ut kan användas direkt i praktiken, vilket är en stor skillnad mot att studera på universitetet. Att studera på distans är också en frihet, samtidigt som de fysiska träffarna ger mycket och som jag inte skulle vilja vara utan.
Anna

Studerande

Funderar du på att studera digital marknadsföring i framkant så är den här utbildningen perfekt. Den ger relevant kunskap inom spännande ämnen och med LIA-perioden bygger du på din arbetslivserfarenhet. Utbildningen fungerar jättebra på distans genom god kontakt med lärare och utbildningsledare. Jag kan varmt rekommendera denna utbildning!
Nathalie

Studerande

 

Perfekt utbildning för dig som är intresserad av att utvecklas inom marknadsföring. När jag ansökte till den här utbildningen så hade jag ingen aning om hur det skulle kännas med heltid distans och att mesta var på engelska/digitalt. Den här utbildningen känns helt rätt för mig idag. För att det är kompetenta lärare, befintliga träffar i Helsingborg som verkligen ger något, det finns chanser till jobb efter utbildningen, bra kurser och det är ett + att 1/3 del av utbildning är praktiskt arbete. En utvecklingspotential inom programmet är exempelvis CRM kursen, där hade man velat få mer praktiska uppgifter inför LIA perioden.
Att läsa på distans kräver en del självdisciplin, men vill du lära dig hur företagen skall hänga med i den digitala utvecklingen och bidra med detta inom olika branscher – Så tycker jag att DU också skall söka! Lycka till!
Elin

Studerande

Innan jag fann den här utbildningen så hade jag ett stort intresse för marknadsföring. Jag visste att jag ville utbilda mig inom ämnet men jag hade inte hittat en relevant utbildning som förbereder mig för den nya digitala marknadsföringen. Jag hittade då Marketing Automation, en utbildning som ger mig en bred kunskap och även ger mig chansen att testa min kunskap i arbete genom LIA. Jag rekommenderar den här utbildningen för de som vill grotta ner sig i den nya digitala marknadsföringen.
Christoffer

Studerande

BRA ATT VETA

Klicka på respektive flik för att läsa mer om behörighet och utbildningens innehåll

Grundläggande behörighet:

Gymnasieexamen eller motsvarande annan utbildning.

Särskild behörighet:

 • Engelska 6 (Engelska B), 100p
 • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
 • Matematik 2 (Matematik B)

Reell kompetens

Du kan också söka utbildningen med reell kompetens, det vill säga om du saknar formell behörighet men anser att du har de nödvändiga förkunskaperna kan ansöka om att få din reella kompetens prövad. Läs mer om reell kompetens och hur du ansöker via Yrkesakademin här.

Motsvarande kunskap kan t.ex. ha erhållits genom yrkeserfarenhet inom handel med kundbemötande, kundtjänst arbete samt erfarenhet av kampanjer och erbjudanden mot målgrupp. Du använder då blanketten för att redogöra för din ”reella kompetens” och bilägger ansökan precis som med betygskopior.

I utbildningen ingår följande kurser:

 • Content Management, 45 YH-poäng
 • Customer relationsship management (CRM), 40 YH-poäng
 • Kundcykel – RACE-modellen, 30 YH poäng
 • Terminologi Digital marknadsföring, 10 YH-poäng
 • Lärande i arbete 1- Kundcykel, CRM och analys, 50 YH-poäng
 • Lagar och förordningar, 40 YH-poäng
 • Social Media, 35 YH-poäng
 • Lead Generation & Market Automation, 50 YH-poäng
 • Lärande i arbete 2 – Marketing automation, 70 YH-poäng
 • Examensarbete, 30 YHpoäng

Denna utbildning kommer att bedrivas delvis på engelska.

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser för att:

 • Jobba inom digital marknadsföring och mer specifikt marketing automation
 • Leda säljprocesser och kampanjer målfokuserat samt driva affärsmässiga förhandlingar på svenska och engelska.
 • Tillämpa varumärkesbyggande och/eller transaktionell marknadsföring utifrån givna mål.
 • Agera sammanhållande kring försäljning med särskilt fokus på marknad, sälj och kundsupport men också i relation till content och social media närvaro.
 • Kunna arbeta självständigt och i team med inriktning digital försäljning och marknadsföring.
 • Leda en förändringsprocess från mer traditionell marknadsföring och försäljning till marknads automation och användning av digital marknadsföring och genering av
 • Bistå företagsledningen som resurs vid anpassning av bolagets strategi att inkludera digitala användningar och möjligheter.

En utbildning på distans passar dig som vill studera mer flexibelt eller är bunden till en specifik ort. Du behöver tillgång till en dator med webbkamera, headset och fast internetuppkoppling.

Det är viktigt att du deltar på de nätbaserade webbföreläsningarna och de fysiska träffarna. Under utbildningens gång har du kontakt med din utbildningsledare som hjälper dig att uppnå utbildningens mål. Heltidsstudier innebär att du bör studera cirka 40 timmar i veckan och det är därför viktigt att ta ansvar och disponera tiden rätt.

Antal fysiska träffar: 10 stycken.

Jobbar du och vill du hellre läsa en företagsutbildning?

Om du hellre vill läsa enstaka utbildningar i det nuvarande jobb du är på kan du ta en titt på våra företagsutbildningar. Vi uppdaterar kontinuerligt med nya aktuella utbildningar och det finns även möjlighet att kontakta oss för skräddarsydda utbildningar för just ditt företag. Mer information om företagsutbildningarna kan du hitta här.

Dinnovate AB
Kungsportsavenyen 37
411 36 Göteborg

Tel: +46 735 44 95 97
info@dinnovate.se