Fysiska träffar – distansutbildningarnas grädde på moset

Fyra klasskamrater

Att studera på distans är flexibelt och tillgängligt, men det kan också vara lite ensamt. Och ensam är sällan stark, det är tillsammans vi hittar kraft och kreativitet, och därför sätter vi ett stort värde på de fysiska träffar som ingår i våra yrkeshögskoleutbildningar.

De fysiska träffarna sker på utbildningsorten, därför är det alltid en god idé att kontrollera var utbildningen är förlagd, och tänka igenom om det är genomförbart att resa till orten för de 10 tillfällena som varje gång består av två dagar.

Tillsammans är vi starka

Att lära känna sina klasskamrater, bli bekväm med de personer som du annars ser på andra sidan skärmen, bidrar till ett bättre samarbete under de två år ni ska studera tillsammans. Ni ska samarbeta i grupparbeten, ni ska kunna ha diskussioner om de ämnen ni lär er, och det kommer gå bättre om ni faktiskt känner varandra. På träffarna får ni chansen att umgås informellt, äta god mat, testa roliga aktiviteter och reflektera tillsammans.

Mervärde från föreläsare och branschfolk

Gästföreläsare, workshops och besök från tidigare studerande är mervärden som vi bjuder på under de fysiska träffarna! Det här är sådant som inte spelas in utan ska ses som något unikt för de som prioriterar att delta. Här finns chansen att lyssna på de som är verksamma i branschen, ta del av deras tips och inspireras av deras karriärvägar.

Träffa lärare när du redovisar IRL

Träffarna förläggs i samband med uppstart eller avslut av delkurser. De kan innehålla examinerande moment, som redovisning eller tenta. Det innebär att du får möjlighet att stifta bekantskap med dina lärare också, vilket öppnar upp för en bättre kommunikation och större möjligheter till lärande.

Börja bygga ditt nätverk

Sist men inte minst så är det viktigt att komma ihåg att din klass är dina framtida branschkollegor! Du får tio fantastiska tillfällen att skapa ditt nya nätverk av duktiga människor som kan ge dig tips om jobb, kurser och konferenser.

Och ja, vi fattar att det kan kännas ganska läskigt att träffa en hel grupp nya människor, kanske dessutom i en stad man sällan besökt. Men vi har ganska många vittnesmål om hur mycket roligare det blev att plugga efter den där första träffen, och hur flera blev vänner för livet.

Photo by Andreea Pop on Unsplash

Relaterade artiklar