Studera på distans och få mer tid till det du älskar

Studera på distans

Går du en distansutbildning på helfart kommer du studera 40h/v – precis som på vilken högskola som helst. Men med en distansutbildning kan du ändå få mer tid till det du älskar. Låter det omöjligt? Låt oss förklara och lista fördelarna!

Rent praktiskt går det inte att få mer tid över om du studerar exempelvis 100%. Oavsett om du väljer en klassisk högskola/universitet eller en distansutbildning. Du behöver fortfarande lägga ner sedvanliga 40 timmar per vecka. MEN dina studier kan du bedriva vart du vill! Inte nog med att du slipper bry dig om kommunikationer i form av buss, bil, tåg, med mera. Dina studier kan förläggas under den tid av dygnet du är som mest produktiv. Vilket betyder att ditt arbetstempo och fokus ökar, främst om du inte är en person som trivs med en vanlig arbetsdag.

Plugga när det passar

Tid är något många av oss prioriterar högt. Familj, träning, vänner, studier, arbete, sömn – kräver alla sin del av den tid vi har att tillgå. Genom att studera då vi är som mest fokuserade och produktiva får vi mer gjort. Ska vännerna iväg på en resa från torsdag till söndag? Då kan du förlägga dina studier mellan måndag och onsdag för att hinna följa med. Går barnen i skolan? Studera när barnen gått och lagt sig samt under deras skoldag så finns alla möjligheter att lämna och hämta tidigare. Se det som att studierna är en till aktivitet i ditt liv. Men den här gången kan du placera aktiviteten i alla tomma fack av tid som finns under din vecka.

Distans passar både arbets- och privatliv

Huvudfördelen med distansstudier är att det är en pusselbit som är skapad för att passa både ditt arbets- och privatliv. Du kan sätta din egen takt och bestämma när och var du ska studera. Flexibiliteten gör att du kan studera där du känner mest ro – soffan, caféet, ute i det fria. Tack vare ro och möjligheten att bestämma över din egen tid gör att du får den kraft som behövs för att vara piggare, aktivare och en lyckligare människa.

Fyra fördelar med studier på distans

Det finns mycket som är bra med distansstudier. Tänk på dessa fördelar när du ska välja din drömutbildning:

  1. Flexibelt – Du kan arbeta och studera samtidigt!
  2. Sparar tid och energi – Läs kurser från andra städer i Sverige eller utomlands, utan att röra dig från hemmet eller bryta upp med ditt nuvarande liv.
  3. Din egen takt – Distans innebär en lyx som få andra kan erbjuda. Du kan ofta studera i din egen takt då vissa kurser är svårare eller lättare för just dig. Det innebär att mer tid finns till annat eller att du kan borra ner huvudet och kämpa med en tuff kurs utan stress.
  4. Spara pengar – Mycket material finns online och du slipper oftast dyra månadskort för kollektivtrafik. Vi vet också hur bostadssituationen ser ut idag och en andrahandslägenhet med ockerhyra är inget du behöver bry dig om!

Läs mer om våra distansutbildningar >

Relaterade artiklar