Sista chansen till gratis kurs i social media

hand håller smartphone med sociala media-appar

Inom utbildningen Marketing Automation Specialist erbjuder vi möjligheten att läsa enskilda kurser, förutsatt att det finns så kallade “tomma platser” i klassen. Under hösten 2021 finns det platser kvar på. “Social media“, 7 veckor, och “Lead generation & marketing automation“, 10 veckor. Social media börjar redan 23/8, så ansök nu!

Kurserna är på helfart, är kostnadsfria och CSN-berättigade. De genomförs på distans med ca 5 timmar lärarledd tid per vecka. Det som krävs är samma behörighetskrav som för utbildningen Marketing Automation Specialist, d.v.s. gymnasieexamen inklusive Svenska 2, Matematik 2 och Engelska 6. Om du saknar något av dessa ämnen, men har en bakgrund som du ändå anser dig särskilt lämpad för kursen så kan du ansöka med så kallad reell kompetens.

Social media – 35 YH-poäng, 7 veckor helfart

Kursens syfte
Syftet med delkursen är att den studerande förstår potentialen och kan tillämpa sociala medier för att förbättra lönsamhet och marknadssatsningar genom ökad interaktivitet med kund och förtroendeskapande i olika sociala medier.

Mål
Målet med delkursen är att den studerande känner till de vanligast förekommande sociala mediekanalerna, deras målgrupp och användningsområden. Vilken form av kampanjer som går att genomföra på respektive medie samt kostnadsbild för dessa.

Kunskaper
Kursen ger kunskaper om

  • olika aktuella sociala mediekanaler, deras utbredning, användningsområden och annonseringsmöjligheter
  • lämpliga val av kampanjer och kampanjmedia för olika syften
  • hur bevakning och interaktion på sociala medier bör styras och ledas

Färdigheter
Kursen ger färdighet att

  • implementera kampanjer i sociala medier
  • analysera interaktivitet och respons för att skjuta till eller ta bort medel från kampanj

Kompetenser
Efter kursen har den studerande kompetenser att vara sammanhållande kring social medienärvaro och försäljnings/marknadsaktiviteter så att dessa sker i samklang och planerat.

Välkommen med din intresseanmälan här >

Relaterade artiklar